Skip to main content

Joomla 5.2

01 juni 2024

Elke zes maanden wordt er een nieuwe Joomla versie uitgebracht waarmee wordt gezorgd dat het platform geavanceerd en veilig blijft. Deze updates worden gemanaged door Joomla Release Managers. Om de werkdruk te verdelen, stelt Joomla voor elke cyclus twee releasemanagers aan.

Voor elke releasemanager begint de releasecyclus zo'n 8-9 maanden vóór de geplande releasedatum. Deze langere periode is cruciaal voor het bouwproces, dat het grootste deel van hun werk vertegenwoordigt. Gedurende deze maanden plannen en begeleiden de releasemanagers het proces van ontwikkelen en testen van nieuwe functies om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Zodra de grote bouwfase is afgerond en de nieuwe versie is gelanceerd, verschuift de focus naar onderhoud. Elke zes weken worden er bugfixes uitgebracht om eventuele problemen op te lossen, waardoor het platform stabiel en betrouwbaar blijft. Indien nodig worden er beveiligingsreleases uitgebracht om bescherming te bieden tegen kwetsbaarheden en de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Deze gestructureerde aanpak garandeert dat Joomla een robuust en betrouwbaar contentmanagementsysteem blijft.

De release managers voor Joomla 5.2, gepland voor oktober 2024, zijn Marc Dechèvre en Peter Martin. In deze presentatie vertellen zij over hun functie als Release Manager, over de nieuwe functionaliteit in Joomla 5.2 en hoe iedereen op verschillende manieren kan helpen met de nieuwe Joomla 5.2.

Joomla 5.2

Presentatie gedaan bij

Joomladagen 2024

1 juni 2024
Tilburg, Nederland
Joomla Linux Specialist

© 2023 by Peter Martin / db8. All rights reserved.